Hoe een fles wijn openen zonder kurkentrekker

Het zal je maar overkomen. Je hebt een gezellige avond gepland met een lekker flesje wijn en borrelhapjes. Echter kan je nergens een kurkentrekker vinden waardoor je je mooie fles wijn niet kan opdrinken. Er is een gemakkelijk trucje om jouw fles wijn open te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is je schoen een een portie geduld. Bekijk de bovenstaande video om te ontdekken hoe jij jouw fles wijn open krijgt.

De truc is om de kurk zo onder druk te zetten dat deze langzaam uit de fles wordt gedrukt. Door de fles wijn in de schoen te steken en herhaaldelijk tegen de muur te slaan ontstaat er druk op de kurk. Uiteindelijk komt de kurk uit de hals omhoog en kan je de kurk met je handen open wrikken. Gebruik deze truc als je geen kurkentrekker bij de hand hebt. Je kan ook altijd even bij je buren aanbellen om een kurkertrekker te lenen. Heb je geen fles wijn in huis maar een krat bier? Bekijk dan hoe je een biertje open maakt zonder bieropener.

1 Reactie

  1. Als de kurk er eenmaal gedeeltelijk uit is, kun je hem met je hand of met een tang eruit halen. Je kunt ook blijven slaan tot de kurk er helemaal uit is. Als je een fles wijn met bubbels wilt openen, laat de fles dan 10-15 minuten staan voor je de kurk er helemaal uit haalt.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *