Hoe kies je een geschikt telefoonabonnement?

Iedereen heeft er tegenwoordig wel een: een mobiele telefoon. Maar wanneer je een telefoon hebt wil je natuurlijk wel kunnen internetten en bellen, dit kan je met een abonnement. Maar hoe kies je nou een geschikt telefoonabonnement zonder onverwachte kosten? Dit artikel geeft je antwoord op deze vraag.

Abonnementen zijn er in allerlei prijsklasse en groottes. Maar welke is voor jou geschikt? Wanneer je een nieuw telefoonabonnement wilt moet je voor jezelf bedenken wat voor gebruiker je bent. Bel je veel of stuur je liever een appje, kijk je veel series buitenshuis of zit je alleen maar op Wifi. Wanneer je dit voor jezelf weet kun je een abonnement gaan kiezen. Bel je veel kies dan een abonnement met veel belminuten, kijk je veel series neem dan een abonnement met veel data. Wanneer je veel belt en veel internet gebruikt kun je kiezen voor een onbeperkt abonnement, dit is een abonnement waarbij je onbeperkte belminuten hebt en onbeperkte data hebt echter zijn dit soort abonnementen vaak aan de dure kant.

Bij de meeste providers is er ook de mogelijkheid om een telefoon te nemen bij je abonnement. Je betaalt dan maandelijks een bedrag bovenop je abonnement voor je telefoon, echter zijn dit wel vaak abonnementen die een duur hebben van 24 maanden at voor sommige mensen erg lang is omdat je die 24 maanden met een en dezelfde telefoon moet doen.

Wanneer je van jezelf weet dat je eigenlijk niet veel belt en niet veel data gebruikt is er nog de mogelijkheid om een prepaid simkaart te nemen. Een prepaid simkaart is een simkaart waar je tegoed voor koopt, dit te goed verbruik je door te internetten en te bellen. In tegenstelling tot normale abonnementen neem je het tegoed dat je over hebt mee naar de volgende maand. Het tegoed dat je op je prepaidkaart hebt gezet blijft erop staan totdat dit op is. Wanneer je tegoed op is van je simkaart kun je niet meer bellen en data gebruiken, dit kan handig zijn om te voorkomen dat je onverwachte hoge rekening krijgt wat wel kan gebeuren bij normale abonnementen. Als je tegoed op is kun je dit opwaarderen door een te goed kaart te kopen bij bijvoorbeeld de supermarkt of het tankstation. Een prepaid simkaart is dus voor mensen die niet veel bellen en niet veel data gebruiken de perfecte oplossing.

Belangrijk als je een abonnement gaat kiezen is dus dat je van jezelf weet wat voor gebruiker je bent van belminuten en data, zo kun je het geschikte abonnement vinden en voorkom je dat je betaald voor onnodige belminuten en data.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *