Hoe kies je de juiste boor?

Wanneer je gaat klussen heb je natuurlijk wel het juiste gereedschap nodig. Bijvoorbeeld wanneer je een gat in beton moet boren heb je een boor nodig. Maar hoe kies je de juiste boor voor jouw karwei? Dit artikel geeft je een aantal tips voor welke boor je nodigt hebt voor welke klus.

Accu schroevendraaier

Een accu schroevendraaier is een kleine boormachine. Deze boormachine is vooral geschikt voor de kleine klussen. Omdat deze accu schroevendraaier een minder sterke accu heeft is deze eigenlijk alleen geschikt voor schroeven in en uit bijvoorbeeld hout halen. Soms kan een accu schroevendraaier nog wel een beetje boren. De boor wordt wordt alleen verkocht met een accu omdat deze voor vaak wordt gebruikt voor de klussen waar minder kracht bij nodig is.

Accuschroefboormachine

Een accuschroefboormachine is een boormachine die heel veelzijdig is. Bijna alle klussen zijn te doen met deze boormachine van boren in hardsteen tot schroeven in en uit draaien. Echter is deze boormachine niet geschikt voor het echte werk zoals boren in beton. Zoals de naam als zegt is deze schroefboormachine alleen met een accu verkrijgbaar, dit is om ervoor te zorgen dat je de boor overal mee naar toe kan nemen en niet afhankelijk bent een stopcontact.

Boorhamer

Een boorhamer is een van de zwaarste boor in dit rijtje. Deze boor ‘hamert’ ook, dat houdt in dat deze boor ook in de lengterichting beweegt. Deze boor wordt vooral gebruikt voor het boren in beton, bij het gebruik hiervan worden ook special ‘max’ boren gebruikt. Deze boor is niet geschikt voor het schroeven. Boorhamers worden vaak geleverd met een snoer omdat de kracht die deze moet leveren nauwelijks te behalen is uit een accu,

Klopboor

Een klopboor is het kleine broertje van de boorhamer, deze boor heeft ook de mogelijkheid om in de lengterichting te bewegen maar ‘hamert’ niet maar ‘klopt’. Dit houdt in dat deze boor ook geschikt is voor het boren in hardere steensoorten maar het boren in beton is nog steeds een zware klus voor deze boor. Het schroeven met deze boor is mogelijk maar is er niet geschikt voor. De klopboor is het meest verkocht met een snoer maar is ook verkrijgbaar met een accu. Wanneer je er een met een snoer aanschaft is de kracht van de boor vaak meer.

Hopelijk kunt u doormiddel van dit artikel een goede boor vinden die bij uw klus past. De boor die de meeste consumenten kiezen is de accuschroefboormachine omdat deze het meest veelzijdigst is voor een betaalbare prijs.

 

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *