Hoe kies je een passend bed

Een bed is een slaapkamermeubel die jaren lang meegaat, daarom sta je niet vaak voor de beslissing om een bed aan te schaffen. Wanneer je een nieuw bed nodig hebt wil je daarom wel het juiste bed kiezen. Een goede nachtrust stimuleert de werkzaamheden in het dagelijkse leven, neem daarom de tijd om het juiste bed uit te kiezen.

Wat voor soort bedden zijn er beschikbaar?

Er bestaan veel verschillende soorten bedden, voordat je een bed gaat kopen is het dus handig om al ongeveer te bepalen wat voor soort bed je wilt zodat je jezelf hierin kunt verdiepen. De verschillende soorten zijn voornamelijk: in de volgende soorten: Conventionele bedden, boxspring bedden en waterbedden. Onder een conventioneel bed verstaan we een bed met een ledikant, hier zit een bedbodem met een matras in. Ook zijn er nog bedden speciaal voor ouderen mensen, deze bedden worden ook wel lift bedden genoemd en zijn er om het instappen te vergemakkelijken.

Welk type bed past bij mij?

Smaken verschillen, daarom zijn er ook veel verschillende bedden. Om de keuze wat te vergemakkelijken zijn er een paar stappen die u kunt afgaan. Ten eerste is het type bed niet de goede formulering. Een type bed bepaalt voornamelijk hoe het uiterlijk eruit komt te zien terwijl het type matras echt het voor het comfort zorgt. Daarom zou je een type bed alleen moeten kiezen wanneer je een praktische reden ervoor hebt zoals het makkelijk instappen.

Een matras kiezen doe je door een paar factoren af te wegen tegen elkaar. Dit zijn voornamelijk de factoren: Ondersteuning van het lichaam, ventilerend vermogen en prijs/kwaliteit verhouding. Zweet u bijvoorbeeld veel tijdens het zweten dan kan het goed zijn om een koudschuim matras te nemen, deze ventileert goed en laat vocht door wanneer nodig. Zoekt u extra comfort, kijk dan ook eens naar een traagschuim matras. Dit type matras verdeeld het lichaam en gewicht waardoor de bloedcirculatie goed blijft.

Spiraal bedbodem

Wanneer je voor een bed wilt kiezen met een erg lange levensduur kan de Auping Auronde uitkomst bieden. Bedden van Auping beschikken over een spiraal bedbodem, dit betekent dus een bodem van gevlochten metaaldraad. De voordelen van deze bodems zijn dat ze lang mee gaan en extreem goed ventileren door de open onderkant. Ook wordt het gewicht dat op het bed komt goed verdeeld. Wel kan de rand in het midden als vervelend ervaren worden omdat een spiraalbodem uit twee 1-persoons spiralen bestaat.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *