Hoe kun je als student een leuk zakcentje verdienen?

De jaren van studeren worden door de meeste mensen als een van de leukste jaren van een mensenleven gezien. Het grote nadeel aan deze jaren is over het algemeen dat de meeste studenten weinig geld hebben om de maand rond te komen. Dit is logisch, studenten dienen vele uren per week te studeren, er is dus simpelweg weinig tijd om te werken. Toch is werken vaak wel nodig om niet een te grote studie schuld te maken. Bij deze leuke jaren hoort dus ook leuk werk, en daar kun je hulp bij krijgen.

Welke baantjes zijn te vervullen als student zijnde?

Het eerste wat in je op komt is natuurlijk vakken vullen, het is zo een beetje het makkelijkste werk en je hebt er zeker geen opleiding voor nodig. Echter zijn er veel leukere alternatieven voor mensen die nog geen diploma behaald hebben. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is als chauffeur een extra zakcentje bijverdienen. Over het algemeen denk je dan aan producten wegbrengen maar je kunt ook als chauffeur van mensen dienen. Voor dit baantje dien je principe alleen in bezit te zijn van een autorijbewijs. Een ander alternatief is werken in de horeca. Dit kan op verschillende manier en het voordeel aan horeca is dat het werken in deze branche vaak heel flexibel is, wil je een weekendje vrij voor leren dan kan dit meestal wel. Werken in de horeca wordt door de meeste studenten als erg leuk ervaren door de vele extra’s en het contact met mensen. Werken in deze branche is dus eigenlijk ook een kleine opleiding zelfontplooiing. Ook krijg je kleine opleidingen waardoor je jezelf extra ontwikkeld.

Ik woon midden in de stad en heb geen vervoer is dit een probleem?

Veel studenten vinden het vervelend om ver vanaf huis te werken. Dit is erg begrijpelijk want het weinige vrijetijd dat je hebt wil je natuurlijk optimaal besteden. Daarom is het handig voor als je bijvoorbeeld een studenten bijbaan in Amsterdam zoekt om te kijken waar je dan daadwerkelijk moet werken en niet waar het bedrijf gevestigd is want de kans is groot dat je wel uitgezonden worden. Ook is het vaak mogelijk om jezelf in te plannen waardoor je van te voren precies weet waar je komt te werken die dag. Werken in de horeca is dus gemaakt voor studenten door de extreme flexibiliteit.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *