Hoe kun je jouw bedrijf onderscheiden van de concurrentie?

Markten raken steeds meer verzadigd, hierdoor wordt het steeds belangrijker om als bedrijf jezelf te onderscheiden van concurrentie. Echter blijkt dit voor veel bedrijven een lastige klus, en dit kan soms te zien zijn aan de bedrijfscijfers.

Bedrijfsanimatie

Het blijkt dat het visualiseren van informatie steeds belangrijker worden. De meeste mensen bekijken liever een filmpje waarbij de informatie verteld wordt dan dat ze een lap tekst lezen. Hierop kun jij als ondernemer makkelijk inspelen. Wanneer je een bepaalde dienst of een product wilt toelichten doe dit dan door middel van een video. Wanneer de video aanslaat heb je de kans dat mensen het delen, hierdoor kan het bereik enorm worden. Een ander belangrijke innovatie in de bedrijfsanimatie is de 3D animatie video. Door deze ontwikkeling wordt het mogelijk om producten in 3D te visualiseren, dit kan erg aantrekkelijk zijn voor bedrijven in sommige branches.

Gebruik social media

Social media blijkt een uitstekend marketinginstrument te zijn. Ten eerste is het gebruik van social media gratis, ook kun je gemakkelijk jouw doelgroep bereiken. Wanneer je van plan bent om te beginnen met social media is het belangrijk om na te gaan wie jouw doelgroep is. Op basis van deze conclusie kun je na gaan welk sociaal media kanaal je moet gebruiken om de doelgroep te bereiken. Ook is social media een grote toegevoegde waarde voor de SEO van een website. Google ziet likes en het delen van berichten als positieve signalen, positieve referenties dus. Een andere reden om te beginnen met social media is omdat de concurrentie hoogstwaarschijnlijk wel gebruik maakt van dit marketinginstrument.

Handleidingen en andere manieren van video marketing

Video marketing wordt steeds populairder, enorm veel bedrijven maken ondertussen al filmpjes over de werkzaamheden die zij uitvoeren. Wanneer jouw bedrijf een unieke dienst/product verkoopt kun je overwegen om een handleiding te maken. Handleidingen worden over het algemeen vaak gedeeld en massaal geliked wanneer het filmpje daadwerkelijk handig is.

Maak een content kalender

Een content kalender is een overzicht van wanneer je wat deelt met je volgers of community. Door een overzicht als dit is het overzichtelijk op welke dagen je iets wilt delen, op deze manier heb je met alle feestdagen of andere belangrijke dagen contact met je volgers. Door een kalender verhoog je de kwaliteit van je content omdat van te voor weet wanneer wat gepost wordt. Het laatste pluspunt is dat je nooit meer een belangrijke gebeurtenis mist.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *