Hoe kun je voetklachten tegengaan?

Voetklachten kunnen pijnlijke voeten veroorzaken. Als je te laat aangeeft dat je voetklachten hebt, dan kan de pijn verergeren. Hierdoor is het mogelijk dat ook andere delen van je lichaam pijn gaan doen. Door een verkeerde voetfunctie is het namelijk mogelijk dat je een verkeerde houding aanneemt. Hierdoor kun je op den duur rug- en nekklachten krijgen. Voetklachten kun je voorkomen door je voeten goed te verzorgen. Hier bestaan allerlei verschillende manieren voor. Wij geven je graag tips om voetklachten tegen te gaan.

Inlegzolen gebruiken
Door inlegzooltjes krijg je minder last van pijnlijke voeten. Zij zorgen er namelijk voor dat de voeten ondersteuning krijgen. Inlegzolen hebben daarnaast ook als voordeel dat ze de voeten kunnen corrigeren. Kwalitatieve inlegzolen worden ontwikkeld door podologen en zorgen ervoor dat je lichaamshouding wordt verbeterd. Inlegzolen zorgt ook voor pijnverlichting. Hierbij moet je denken aan pijn als gevolg van een hielspoor, kniepijn, achillespeespijn en rugpijn. Inlegzolen kun je echt overal bij gebruiken, het maakt niet uit of je nu gaat werken, wandelen of sporten.

Goede schoenen
Door goede schoenen te kopen kun je de kans op voetklachten verkleinen. Kwalitatieve schoenen ondersteunen je voeten goed waardoor je bepaalde voetklachten kunt voorkomen. Voetklachten die je kunt krijgen door de verkeerde schoenen te dragen zijn onder andere likdoorns, eeltplekken, scheve stand van tenen en blaren. Deze voetklachten kun je voorkomen door goede schoenen te kopen.

Onderstaande tips zijn goed om in acht te nemen als je op goed gaat naar goede schoenen:
– Koop je schoenen aan het eind van de dag, op dat moment zijn je voeten namelijk meer opgezwollen.
– Kies voor materiaal dat ademt. Dergelijke materialen laten lucht en vocht door, dit is beter voor je voeten.
– Kies voor goede schoenen die sluiten op de wreef. Goede schoenen hebben vaak een sluiting die hiervoor zorgt zoals veters, bandjes of klittenband.
– Probeer te kiezen voor een zool van rubber of met een profiel. De zool moet namelijk niet glad zijn waardoor je voet kan verschuiven.
– Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor je tenen. Ook je kleine teen is belangrijk.

Risicogroepen
Er zijn enkele risicogroepen die een verhoogd kans hebben op voetklachten. Deze groepen moeten extra voorzichtig zijn en rekening houden met hun voeten. Een voorbeeld hiervan zijn zwangere vrouwen. Deze vrouwen hebben meer kans op doorgezakte voeten en krampen in de voeten.  Ook ouderen hebben vaak last van artrose, instabiliteit en standsafwijkingen van de voeten en tenen.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *