Hoe kun je zorgeloos verhuizen?

Verhuizen blijkt voor veel mensen een stressvolle gebeurtenis, dit terwijl verhuizen in de meeste gevallen wat leuks en bijzonders is. Ook hebben veel mensen tijdens verhuizen het gevoel dat ze iets vergeten zijn, en dat levert vaak stress op. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je dit artikel aan het lezen bent. Na het lezen deze checklist ben je er zeker van dat je de belangrijkste dingen geregeld hebt voor een zorgeloze verhuising.

Wat kun je regelen voor het verhuizen?

Voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen zijn er een aantal dingen die je kunt regelen. Het eerste belangrijke wat je kunt regelen is de verhuizing doorgeven aan de gemeente, wanneer je dit niet of te laat doet riskeer je een boete. Iets anders belangrijks is dat je een nieuwe energieleverancier kiest, ook kun je ervoor kiezen om je oude energieleverancier mee te nemen naar je nieuwe huis. Het is goed om je hier opnieuw in te oriënteren, vaak zijn de prijzen gewijzigd waardoor jij wellicht een hoop geld kan besparen. Hetzelfde geldt voor licht en water, deze dienen ook geregeld te worden voordat jij intrekt in je nieuwe stulpje. Iets wat minder belangrijk is maar wel nodig is het regelen van televisie en internet, zo voorkom je dat je zonder internet komt te zitten.

Wat heb je nodig bij het verhuizen?

Wanneer je daadwerkelijk gaat verhuizen zijn er drie dingen die je nodig hebt. Het eerste wat je nodig hebt zijn verhuisdozen, hierin kun je allemaal kleine spullen stoppen. Je zorgt er door deze maatregel voor dat kleine spullen niet kapot gaan of verloren raken. Het tweede wat je nodig hebt is een voertuig, je kunt ervoor kiezen om een verhuisbedrijf te laten komen of je kunt dit zelf doen. Hiernaast heb je ook mankracht nodig wanneer je ervoor kiest om zelf te gaan verhuizen.

Bijzondere aandachtspunten

Wanneer je naar de stad gaat verhuizen en je hebt een eigen auto is het soms nodig om een parkeerplaats te huren. Regel dit altijd goed van te voren, hierdoor kom je niet voor onverwachte verassingen te staan. Voor sommige gemeente is het ook nodig om een afvalverwerkingspasje aan te vragen, dit is nodig om je afval te storten. Ook zijn er nog een aantal instanties en andere bedrijven waaraan je jouw verhuizing moet doorgeven. Denk aan de verzekering, de vereniging waarbij jij sport en eventueel de school van je kinderen.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *