Hoe kan ik mijn muren stijlen

Een huis bestaat uit een groot deel uit muren, muren zijn daarom erg belangrijk voor de sfeer in een huis. Een huis inrichten begint dus ook bij een goede balans tussen muren, vloeren en meubels. Tijden veranderen en mogelijkheden die je allemaal hebt om met muren te doen dus ook, wil je echt een opvallend huis begin daarom met het inrichten van je wanden.

Hoe begin ik met het creëren van de perfecte harmonie?

Een huis inrichten is lastig, echter zijn er de laatste jaren veel technologieën die het mogelijk maken om zonder grote aankopen te doen de inrichting van je huis kan visualiseren. Dit kun je erg professioneel laten doen bij een architectenbureau, ook kun je dit zelf doen met apps die gratis of voor een klein bedrag te downloaden zijn. Probeer op deze manier te experimenteren met inrichtingen en verschillenden soorten muren.

Welke soorten muurversieringen zijn er?

Er zijn heel veel soorten muren, de meest populaire soorten worden hieronder uitgelegd:

  • De geverfde zachte pastelkleurige muur. Dit is vaak in de kleur van blauw of groen. De bedoeling hiervan is dat je een deel van de muren hiermee verft, bijvoorbeeld de muur achter de tv en dus niet de hele kamer. Het effect waar dit soort muur voor zorgt is dat je een deel van de kamer extra laat uitblinken. Dit is dus het deel van de kamer die je naar voor wilt laten komen.
  • Zeldzaam behang. Dit soort behang wordt op dezelfde manier gebruikt als de pastelkleurige muur, het enigste verschil is dat je dit niet achter meubels hangt maar bijvoorbeeld op de muur naast je bank. Behang zoals Masterpiece Eijffinger kan zorgen voor extra diepte in de kamer.
  • Het klinkt voor sommige mensen raar maar bakstenen als muurversiering is wel degelijk populair. Mensen die een industrieel interieur willen creëren gebruiken grijze muren en bakstenen als basis voor hun interieur.
  • Oud en vaak onbewerkt hout. Ook passen houten planken vaak erg mooi op muren. Hout zorgt over het algemeen voor een warm gevoel in de woning. Door het hout onbewerkt en grof te laten past het vaak perfect bij moderne inrichtingen.

 

Welke muur is het beste voor mijn huis?

Dit is natuurlijk voor iedereen anders, er zijn wel een aantal factoren die meespelen bij deze beslissing. De prijs van de verschillende soorten versieringen zijn erg divers, zo kosten bakstenen soms niks en zo kan hout extreem duur zijn. Dit speelt natuurlijk allemaal mee in de beslissing. De beste tips zijn: Probeer het eerst met een van de ontwerp apps en gebruik licht om de optimale sfeer te creëren, ook is het belangrijk om je huis in een stijl te houden.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *