Hoe kan ik een webshop beginnen?

Voor veel mensen is het een droom om hun eigen webshop te beginnen. Anno 2018 hoeft dit helemaal niet meer moeilijk te zijn en kunnen zelfs mensen met weinig ervaring in deze branche succesvol worden. Ook hoeft de investering niet groot te zijn, hierdoor klinkt het beginnen van je eigen online imperium erg aantrekkelijk.

Begin met brainstormen

Bij het beginnen van een online winkeltje is het erg belangrijk dat je goed na hebt gedacht over het idee ervan. Er bestaan erg veel webshops over de wereld maar ook in Nederland, daarom moet je waterdicht plan hebben. Het begint allemaal bij het idee, wat wil jij verkopen. Het is slim wanneer je een productgroep kiest waar weinig concurrentie in is. Hierdoor hoef je niet de strijd aan te gaan met grootmachten als Bol en Coolblue. Tevens is het erg belangrijk om de regels van het handelen door te nemen. Er zijn een heleboel regels zoals producten retourneren en de vereiste kwaliteit van producten.

Beginnen aan de webshop

Wanneer je voor het eerst een webshop maakt raden we je aan om jezelf eerst goed in te lezen. Dit kun je doen door een aantal video’s te kijken op YouTube, of bijvoorbeeld door een workshop te volgen. Hulp inschakelen van vrienden of familie kan natuurlijk ook. Er zijn veel programma’s die je kunt gebruiken om een webshop te bouwen, een goed en bekend platform is WordPress. Via dit platform kun je geheel gratis jouw eigen website maken. Via dit platform heb je beschikking over ontelbaar veel plug-ins en gratis thema’s. Wanneer je van plan bent om een webshop te beginnen raden we je aan om de plug-in ‘WooCommerce’ te downloaden. Deze plug-in zorgt ervoor dat je jouw producten kunt toevoegen aan de website.

Het logistieke proces van de webshop

Het laatste en vaak het lastigste wat je moet regelen voor de webshop is het logistieke proces, hoe komen jouw producten naar de klant? Wanneer je producten bestelt kun je dit in kleine en grote hoeveelheden doen, zorg er altijd voor dat je een opslag plaats hebt. Deze dient droog en donker te zijn voor het geval dat je een product verkoopt dat bijvoorbeeld kan verkleuren in de zon. Hierna moet het product van jouw opslagplaats naar de klant gaan, dit kan je doen door het product naar het postkantoor te brengen. Echter kan dit wel veel tijd in beslag nemen wanneer de webshop groter wordt. Je kunt er altijd voor kiezen om je webshop logistiek uit te besteden. Op deze manier heb je weinig last van een groter wordende webshop, ook kun je hierdoor al je aandacht vestigen op de webshop.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *