Hoe werkt het 3-lagensysteem om jezelf warm te houden?

Als het koud is, dan wil jij jezelf zo warm mogelijk houden. Dit kun je doen door te kiezen voor de juiste winterkleding, zoals kwalitatieve winterjassen of goede broeken. Als je kleding aanschaft voor bijvoorbeeld wintersport, is het van belang om rekening te houden met diverse zaken. Heb je de juiste kleding gekozen? Dan is het erg belangrijk om deze ook op de juiste manier te dragen. Het 3-lagen systeem is ontzettend effectief. Wij informeren je graag.

De juiste kleding kiezen
Als het koud is, is het belangrijk om te kiezen voor warme kleding. Als je kiest voor wintersportkleding, dan zijn er diverse zaken waar je rekening mee kunt houden. Belangrijke punten hierbij zijn:

 • Comfort
  Kleding voor wintersport moet lekker zitten. Je moet er namelijk nog comfortabel mee kunnen bewegen.
 • Waterdicht

Wintersportkleding moet ook tegen regen kunnen, daarom is het erg prettig als je kleding hebt dat waterdicht is.

 • Bescherming tegen wind en kou
  De kleding moet je beschermen tegen harde wind en lage temperaturen.

Hoe werkt het 3-lagen systeem?
Het 3-lagensysteem is een effectieve methode om altijd de juiste kleding aan te hebben ongeacht het weer. Dus als het in de ochtend erg koud is en in de middag de zon juist schijnt, hoef jij niet meer bang te zijn dat je de verkeerde kleding aan hebt. Bij dit systeem heb je te maken met 3 lagen:

 • Onderlaag
  De onderlaag moet strak om het lichaam zitten. Denk hierbij aan thermo-ondergoed. Het lichaamsvocht kan hierdoor goed worden afgevoerd.
 • Tussenlaag
  De handige tussenlaag zorgt ervoor dat warmte vast wordt gehouden en dat er vocht afgevoerd kan worden naar de buiten laag. Een voorbeeld is een dunne winddichte jas.
 • Buitenlaag
  De buitenlaag beschermt tegen wind, sneeuw of regen. Denk aan een dunne of dikke winddichte jas. Op deze manier kan de jas de vocht van de andere lagen afvoeren naar de buitenlucht.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *