Hoe werkt een 0900 servicenummer

Servicenummer Nederland

Een aanvraag 0900 nummer moet je officieel indienen bij de ACM (de toezichthouder op de telecommarkt in Nederland, voorheen de OPTA). Bij een nummer dat voor de beller 80 cent per minuut kost hou je zelf ongeveer 50 cent aan over. Bij het beheren van je nummer bij de ACM  heb je elk jaar een paar honderd euro aan vaste kosten.

Hoe werkt het?

Nadat je je hebt aangemeld kun je kiezen wat voor een servicenummer je wilt (een 0900, 0906, 0909 of 0800-nummer), daarnaast heb je de keuze uit allerlei instellingen: Moet de beller betalen per minuut of per gesprek? Doorschakelingen daarna doet een VoIp operator.

Hoeveel kun je verdienen?

Dat hangt af van het land waarvandaan je bellers bellen en het tarief dat aan de bellers wordt berekend. Voor een Nederlandse beller krijg je tussen de 5 en 25 cent per minuut, of tussen de 5 en 60 cent per gesprek, afhankelijk van het tarief dat de beller betaalt. Dat tarief kun je zelf bepalen. Kies je voor de bekende 80 cent per minuut? Dan verdien jij ongeveer 50 cent per minuut. Tarieven in een aparte tabel.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *