Hoe zorg je voor verkoeling om warme zomerdagen?

In de zomer kan het soms erg warm zijn, soms is het zelfs zo warm dat het zweet je al uitbreekt terwijl je niks aan het doen bent. Op dit soort dagen kun je wel wat verkoeling gebruiken, maar hoe zorg je nou voor verkoeling om zo een warme dag. Dit artikel heeft je 4 tips om af te koelen om een warme zomerdag.

  1. Middagzon

Wanneer het extreem warm is kun je beter rond het middaguur uit de zon blijven. Tussen 12 en 2 is de zon op zijn sterkst en kun je dus beter even in de schaduw gaan zitten of binnen met de ramen open. Wanneer je wel van plan bent om rond deze tijd naar buiten te gaan en in de zon te zitten zorg er dan voor dat je voldoende water drinkt.

  1. Laat ramen en deuren dicht

Als het echt heel erg warm is kun je in tegenstelling van wat de meeste mensen doen het beste je ramen en deuren dicht laten. Je zorgt er namelijk dat voor dat de warmte buiten blijft en zo kan de airco optimaal zijn werk doen en binnen een korte tijd de ruimte goed verkoelen. Wanneer je in een huisje zit zonder airco kun je juist beter wel je ramen en deuren om doen om te zorgen voor een goede luchtcirculatie, zo kan er voldoende frisse lucht binnen komen en wordt het minder snel benauwd.

  1. Neem een duik

Een voor de hand liggende tip is natuurlijk om even een duik te nemen is het zwembad, echter heeft niet iedereen een zwembad tot zijn beschikking. Wanneer je dit niet hebt kun je er ook voor kiezen om een opblaaszwembad aan te schaffen die je makkelijk om een hete dag op kunt blazen en kunt vullen met kraanwater. Zo kun je wanneer je geen grootzwembad tot je beschikken hebt toch even een verfrissende duik nemen.

  1. Een groene tuin

Wanneer je een tuin of terras hebt kun je beter hier gras neerleggen of planten neerzetten. Er liggen namelijk in de meeste tuinen terrassen donkere stenen die warmte aantrekken. Hierdoor wordt het snel het in een achtertuin of op een terras. Wanneer er veel groen aanwezig is zal dit minder snel gebeuren omdat planten en bloemen geen warmte absorberen.

Tot slot zorg dat je op een warme dag niet te veel alcohol drinkt, alcohol onttrekt vocht uit je lichaam en zorgt er dus voor (vooral op een warme dag wanneer je ook zweet) dat je lichaam snel uitgedroogd raakt.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *