Last van wateroverlast? Hoe kom ik er vanaf?

Wateroverlast kan verschillende oorzaken hebben, regen, kapotte leidingen of opkomend grondwater. Het belangrijkst is als je last heb van wateroverlast is dat je er zo snel mogelijk weer vanaf komt, maar hoe?

Oorzaken van water overlast.

Er zijn kunnen verschillende oorzaken zijn van wateroverlast. De meest voorkomende oorzaak waardoor wateroverlast ontstaat is een teveel aan regen. Regen hebben we genoeg in Nederland en na een grote plens bij kunnen er vervelende problemen. Als het veel regent of heeft geregend kan de grond moeite hebben om al het water op te nemen en kan er dus ook wateroverlast ontstaan. Ondergelopen kelders of kruipruimtes komen vaak door een van deze twee oorzaken. De Maas bij Rotterdam overstroomt regelmatig, door dat deze een te kleine capaciteit heeft beschadigen de overs en hierdoor overstroomt deze vaak. Een groter probleem op het gebied van wateroverlast is het risico op overstrooming. Door de opwarming van de aarde smelt er ijs wat weer in de zee en rivieren terecht komt. Eenmaal als er zoveel smeltijs in de zee is gekomen is er de kans dat de zeespiegel zo ver stijgt dat Nederland overstroomt. Dit probleem is echter niet zomaar op te lossen. Er zijn dus een hoop oorzaken waardoor wateroverlast ontstaat maar belangrijker is, hoe los je het op?

Wateroverlast oplossen

Het oplossen van wateroverlast op grote schaal is een langdurig proces. De opwarming van de aarde is niet zomaar tegen te houden. De vele fabrieken die CO2 uitstoten en de miljoenen auto’s die dagelijks heen en weer rijden verdwijnen niet zomaar. Zelf kun je natuurlijk wel je steentje bijdragen aan de vermindering van de CO2 uitstoot op de wereld door bijvoorbeeld wat vaker de fiets te pakken i.p.v. de auto.

De problemen op kleine schaal zoals bijvoorbeeld de ondergelopen kelders zijn makkelijker op te lossen. Heb je wateroverlast en daardoor een ondergelopen kleder dan kun je deze makkelijk leeg pompen door middel van een dompelpomp. Deze pomp zet je in het water, de pomp zuigt het water op en loost het door een slang. Leg de slang op een plek waar het water heen kan zonder dat het kwaad kan ik bijvoorbeeld een beekje of sloot, sluit de pomp aan en de pomp doet het werk. Een ondergelopen kelder door grondwater kan ik de toekomst ver komen worden door het graven van een afwateringskanaal dit zorgt ervoor dat het water op een andere manier weg kan dan via de kelder.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *