Hoe leuke Theatervoorstelling vinden

Ben jij een theaterliefhebber of heb jij zin om binnenkort het theater te bezoeken? Nederland kent tientallen grote schouwburgen en nog veel meer kleinere theaters. Al deze theaters programmeren honderden voorstellingen zoals; opera, musical, toneel of kindertheater. In dit artikel geven wij je een aantal tips om de leukste theatervoorstellingen te kiezen.

Bekijk de theaterprogramma’s

De meeste theaters geven elk jaar een seizoensprogramma uit met daarin het nieuwe theaterprogramma. Het is altijd leuk om deze magazines op te halen bij jouw theater in de buurt en thuis door te bladeren. Misschien zie je meteen al een voorstelling die je aanspreekt, deze kan je dan omcirkelen zodat je later precies weet welke voorstellingen je niet wilt missen. Het kan ook handig zijn om theaterprogramma’s te verzamelen van andere theaters. Het programma kan sterk verschillen en op deze manier zorg je ervoor dat je goed op de hoogte bent van het aanbod in jouw regio.

Overleg met vrienden

Wellicht heb je kennissen, collega’s en vrienden die ook regelmatig het theater bezoeken. Vraag ook zeker in je kennissenkring rond of zij nog goede tips hebben. Een van de beste manieren om je te oriënteren op het nieuwe theaterprogramma is via de meningen van anderen.

Lees theaterrecensies

Het is handig om recensies te lezen van de Nederlandse kranten. Ook kan je de website Theaterstart bezoeken. Deze website is de IENS en IMDB van het Nederlandse theater. Bezoekers kunnen theatervoorstellingen beoordelen en hun ervaringen delen. Elke theatervoorstelling krijgt hierdoor een cijfer waardoor je snel kan zien of de voorstelling goed is bevonden of juist niet. Ook vind je op de website veel handige informatie zoals speeltijden, duur van de voorstelling en informatie over de cast.

‎Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *