Hoe bescherm ik mijn vloer tegen krassen?

Vloer

De meeste mensen met een houten vloer kennen het wel, je hebt een verjaardag gevierd in de woonkamer en de vloer zit weer vol met krassen. Houten vloeren zijn de lastigste vloeren qua onderhoud, toch zijn er een aantal maatregelen die je kan nemen om krassen in de vloer te voorkomen.

Hoe voorkom je krassen in de vloer?

Er zijn meerdere maatregelen die je kan nemen om krassen in de vloer te voorkomen. De simpelste is om viltjes te plaatsen onder de stoelpoten. Dit voorkomt dat de harde ruwe onderkant van een stoel/tafelpoot over de vloer schraapt en hier een kras in maakt. Ook kun je voor een wat meer geavanceerde oplossing kiezen. Meubelwielen kunnen de oplossing bieden aan mensen die hun meubilair vaak verschuiven. Door deze wielen onder stoelen te schuiven kun je vrij bewegen met de stoel zonder krassen te maken in de vloer. Deze wielen zijn vaak universeel in te zetten waardoor ze vrijwel onder alle stoelpoten passen. Een andere oplossing is de stoeldop. Deze dop is echter niet geschikt voor elk type stoelpoot. Sommige stoelen kunnen deze doppen op de onderkant van de poten plaatsen waardoor de poten zacht zijn in plaats van de ruwe onderkant.

Hoe kun je krassen verwijderen uit een houten vloer?

Voor de mensen waarvoor de bovengenoemde maatregelen al te laat kwamen zijn er gelukkig soms nog wel oplossingen voor krassen. De eerst oplossing die kan werken is de meubelstift. Een meubelstift kan worden gebruikt om de kras minder opvallend te maken. Wanneer je in bezit bent van deze stift kun je een doekje pakken en deze gedeeltelijk inkleuren met de stift, wrijf hierna de kras in met de stift. Wanneer dit niet werkt kun je de kras schoonmaken, hierna dien je de juiste lak te kopen en met behulp van een kwast de kras in te kleuren. Voor de mensen waarbij dit niet lukt blijft er slechts één oplossing over en dit is het schuren van de kras. Dit is meestal alleen nodig wanneer de kras dusdanig diep is dat dit met een beetje lak niet gerepareerd kan worden. Begin met het schoonmaken van de kras. De volgende stap is het schuren van de kras, schuur de nerf volledig weg. Schaf een wasstift aan en vul hiermee de kras volledig op. Poets de kras en veeg eventueel overtollige was weg. In de meeste gevallen is de kras nu weg, maar voorkomen is beter dan genezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.