Hoe een ov fiets huren

De ov fiets is een nieuwe service die wordt aangeboden op de grotere stations in Nederland. De ov fiets is bijzonder handig als je een stad gaat bezoeken en je op 1 dag veel wilt zien. Ook is het handig om de laatste kilometers van je reis per fiets af te leggen. Je bent namelijk niet afhankelijk van de bus en kan gaan en staan waar je wilt. Daarnaast is een ov fiets huren bijzonder goedkoop. In dit artikel lees je alles over het huren van een ov fiets zoals; kosten, verhuurlocaties, abonnementen en voorwaarden.

Ov fiets abonnement

Om een ov fiets te huren heeft u een ov fiets abonnement nodig. Dit abonnement is eenvoudig aan te vragen via deze website. Let wel op: voor een ov fiets abonnement heb je een persoonlijke of anonieme ov chipkaart nodig. Op de website kan je voor €10 per jaar een ov fiets abonnement op je ov kaart zetten. Vul de verschillende stappen in zodat het ov fiets abonnement op jouw ov kaart gezet wordt. Het abonnement wordt automatisch op je pas gezet, je hoeft dus niet naar een ov oplaadpunt. Vaak kan je dezelfde dag na het aanvragen van je abonnement al gebruik maken van de ov fiets.

Bij een ov fietspunt staan meestal meer dan 50 fietsen. Er is dan ook bijna altijd een ov fiets op voorraad. Bij het huren van een ov fiets geef je je ov chipkaart aan de medewerker die deze vervolgens scant. Na het scannen ontvang je de sleutel en kan je er zo mee wegfietsen. Bij het inleveren wordt de fiets opnieuw gescant en hoef je verder niet te betalen. Betaling gebeurt maandelijks achteraf door middel van een automatische incasso.

De prijs

Een ov fiets huren is niet duur. Je hebt een abonnement nodig van €10. Daarnaast betaal je voor een ov fiets €3,15 voor 24 uur. na 24 uur betaal je nogmaals €3,15. Mocht je de fiets langer dan 72 uur in je bezit hebben dan wordt het huurbedrag per dag verhoogt naar €5 per 24 uur. De kosten van een ov fiets worden per maand afgeschreven van je rekening. Je ontvangt hiervan altijd een factuur per e-mail.

Ov fiets gestolen of beschadigd

Mocht je ov fiets gestolen worden dan betaal je €50 als je de fietssleutel nog hebt. Mocht je ook de fietssleutel kwijt zijn dan kost je dit €250. Mocht er schade zijn door onzorgvuldig gebruik dan moet u deze vergoeden. Mocht u een lekke band krijgen dan wordt deze kosteloos geplakt bij elk ov fietspunt.

Ov fiets locaties

Zoek eenvoudig alle ov fietslocaties via de website van de Nederlandse Spoorwegen.