Hoe en waarom een smartphone inleveren werkt

Smartphone

De mobiele telefoon heeft tegenwoordig een levensduur van korter dan twee jaar voor het ingeruild wordt voor een nieuwer model. Twee jaar is de standaard lengte van een abonnement bij een telecomprovider waarna er weer een nieuwe mobiele telefoon uitgekozen kan worden. Wat doe je dan met je oude mobiele telefoon? Laat je deze in de la liggen als reservetoestel, verkoop je het op Marktplaats of lever je de telefoon in voor een vergoeding? Vooral het laatste wordt tegenwoordig steeds meer gedaan. Het inleveren van een mobiele telefoon heeft de volgende voordelen:

Je gaat er financieel op vooruit

Een afgedankte smartphone is meer waard dan je zou denken. Dit is vooral van toepassing als het toestel er nog goed uitziet en geen schade heeft. Een tweedehandse smartphone kan tot 500 euro opleveren als het om een redelijk nieuw model gaat. Er wordt ook betaald voor oude mobiele telefoons die door veel mensen bij het afval worden gegooid. Zelfs voor defecte toestellen wordt een vergoeding betaald. Mobiele telefoons die niet meer werken kunnen bijna niet verkocht worden op Marktplaats maar hebben nog wel waarde voor een recycling bedrijf. Zo is het inleveren van een oude mobiele telefoon veel beter dan het weg te gooien bij het afval. Het is verstandig om een mobiele telefoon zo snel mogelijk in te leveren zodra je het niet meer gebruikt. Ieder jaar wordt de mobiele telefoon minder waard.

Je gegevens zijn veilig

Tijdens het gebruik van de mobiele telefoon heb je veel gegevens opgeslagen met persoonlijke informatie. Dit zijn wachtwoorden, bankgegevens, foto’s en andere bestanden die geheim moeten blijven. Niemand wil dat deze informatie in handen komt van iemand anders. Als je je mobiele telefoon weggeeft aan iemand anders of de telefoon via Marktplaats verkoopt dan is het mogelijk dat iemand anders toegang krijgt tot de informatie op het toestel. Het is daarom belangrijk dat je alle gegevens wist op de mobiele telefoon. Het voordeel van een mobiel inleveren is dat als je dit vergeet veel recycling bedrijven alle data verwijderen op de mobiele telefoon. Het is echter uiteraard beter om het zelf te doen zodat je zeker weet dat niemand toegang krijgt tot gevoelige informatie.

Je steunt het goede doel

Recycling bedrijven die mobiele telefoons recyclen doen dit niet alleen voor het milieu of voor de winst. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. De bedrijven ondersteunen op deze wijze verschillende goede doelen. Er worden goede doelen gesteund zoals de Hersenstichting en SOS-Kinderdorpen. Het verschilt per recycling bedrijf of en welke goede doelen gesteund worden. Op een vergelijkingswebsite zoals telefoonverkopen.com zijn alle recycling bedrijven te vinden die mobiele telefoons kopen van consumenten. Door een mobiel te verkopen doe je iets goed terwijl je er ook nog een vergoeding voor krijgt.

Je doet wat goed voor het milieu

Als een mobiele telefoon bij het afval eindigt dan zijn er gevolgen voor het milieu. Het lijkt onschuldig om een mobiele telefoon in de prullenbank te gooien maar als iedereen dit doet dan betekent dit een aanzienlijke vervuiling van de aarde. Dat kan voorkomen worden als iedereen oude mobiele telefoons inlevert. Een mobiele telefoon heeft onderdelen die niet in het milieu terecht horen te komen. Er zijn zelfs onderdelen die giftige stoffen bevatten. Deze stoffen kunnen het milieu beschadigen. Als de stoffen in de grond lekken dan kan een gebied vervuild raken. Door de mobiele telefoon in te leveren wordt het elektronische afval door mobiele telefoons verminderd. Dit heeft een positief effect op het milieu doordat er minder afval is.

Het kost geen moeite

Een mobiel inleveren bij een recycling bedrijf is de meest eenvoudige optie. Je hoeft geen advertentie aan te maken op Marktplaats of te bellen met verschillende potentiële kopers en ook krijg je geen vreemden aan de deur. Het enige dat je hoeft te doen is de website te bezoeken, je telefoon te vinden op de website en de aanvraag te versturen. Je ziet op de website meteen hoeveel geld je krijgt voor je oude mobiel. Vervolgens krijg je een envelop thuisgestuurd waar je de mobiele telefoon in kunt doen en weer terug kunt versturen. Als de mobiele telefoon aangekomen is bij het recycling bedrijf dan wordt deze gecontroleerd en volgt de betaling zo snel mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.