Hoe gemakkelijk telefonisch vergaderen

Telefonisch vergaderen

Het komt wel eens voor dat er op het werk een vergadering op afstand nodig is. Deelnemers van de vergadering zitten bijvoorbeeld verspreid over verschillende locaties of kunnen niet op hetzelfde tijdstip op dezelfde plek zijn. In deze gevallen biedt telefonisch vergaderen een goede oplossing. Telefonisch vergaderen kan op meerdere manieren. In dit artikel lees je hoe je zelf gemakkelijk een conference call kan opzetten door middel van internet of een gewone telefoonverbinding.

Telefonisch vergaderen via het internet

Via verschillende diensten is het mogelijk om online een telefonische vergadering te houden. Alle deelnemers moeten bepaalde software op hun computer installeren zoals het programma Skype. Na het installeren van de software kan de gespreksleider een groepsgesprek aanmaken en de verschillende deelnemers toevoegen. Wil je via Skype een telefonische vergadering organiseren? Dan heb je hiervoor een licentie nodig. Ook moeten alle deelnemers een Skype account aanmaken en beschikken over een goede internetverbinding. Een telefonische vergadering organiseren door middel van inbellen is daarom gemakkelijker.

Telefonisch vergaderen door middel van inbellen

Een gemakkelijkere manier om telefonisch te vergaderen is om in te bellen op een speciaal servicenummer. Het inbellen heeft meerdere voordelen. De deelnemers hoeven geen account aan te maken via Skype of een andere online service. Ook wordt er tijdens het gesprek gebruik gemaakt van een verbinding met een grote bandbreedte. Dit resulteert in een storingsvrij en zuiver gesprek zodat de deelnemers elkaar goed kunnen verstaan.

Goedkoop telefonisch vergaderen

De dienst EasyConference kan gemakkelijk gebruikt worden voor telefonische overleggen. De organisator van de telefonische vergadering spreekt met alle deelnemers een tijd af en communiceert een zelfgekozen code. De deelnemers kunnen inbellen via 0900 – 1970 (15 ct per minuut). Na het invoeren van de code krijgt de beller toegang tot de vergadering. Bekijk hieronder een extra uitlegvideo over het gebruikt van EasyConference.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.