Hoe houd je je biertjes koud in de zomer?

De vraag die elke man beantwoord wil hebben is toch wel hoe je je biertjes koud houd tijdens een warme zomer dag. In dit artikelen staan een aantal handige manieren om je bier optimaal koud te maken en te houden.

Water, ijs en zout

Door in een bak koud water te doen met zout en ijs, zorg je ervoor dat het koude water snel zijn tempratuur verlaagd naar -5 á -10 graden Celsius. Wanneer je hier je blikjes bier bij gooit is het in een mum van tijd goed koud en blijft het ook koud. Het zout verlaagd de smelttemperatuur van het ijs. Hierdoor smelt het ijs. Het smelten van ijs kost energie. De energie onttrekt het uit de omgeving, in dit geval het reeds gesmolten water. Dit koelt daardoor af en wordt het snel kouder dan 0 graden Celsius.

Bier ingraven

Wanneer je van te voren weet dat je bijvoorbeeld een strand of een meer gaat, zorg er dan van te voren voor dat je flesjes of blikjes goed koud zijn. Leg ze een dag van te voren in de koelkast een ongeveer 2 uur voordat je weg gaat nog even in de vriezer. Wanneer je eenmaal op het strand bent aangekomen graaf je een gat, wanneer je voelt dat het zand kouder word leg je de blikjes/flesjes in het gat en gooi je het uitgegraven zand eroverheen. Het koudere zand in het gat zal er voorzorgen dat je bier niet tot nauwelijks op kan warmen.

Een Koelbox/koeltas

Een makkelijkere oplossing om je bier/drankje op warme zomerdagen goed koud te houden is natuurlijk een koelbox/koeltas. Koelboxen heb je in allerlei verschillende soorten en maten, zo heb je elektrische koelboxen, kleine koeltassen groot genoeg voor een sixpack en koelboxen waar hele kratten bier in passen. Koelboxen zijn goed geïsoleerd waardoor de kou van de voor gekoelde blikjes/flesje er niet uit kan en waardoor de warmte van bijvoorbeeld de zon niet de koelbox in kan. Als je geen zin of tijd hebt om de dag van te voren alvast je bier koud te gaan leggen. Kun je kiezen voor een elektrische koelkast, in principe is dit gewoon een draagbare koelkast dit kan dus in tegenstelling tot een normale koelbox je lauwe biertjes ook koud maken en koud houden.

Inwikkelen in keukenpapier

Een andere makkelijke snelle manier om je bier koud te krijgen is door het in te wikkelen in een nat stuk wc- of keukenpapier en vervolgens in de vriezer te leggen. Wanneer je het bier na 10 tot 15 minuten weer uit de vriezer haalt zal je voelen dat het bier binnen enkele minuten ijskoud is geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.