Hoe kan ik privé over het internet surfen

Mensen worden zich steeds bewuster dat ze op het internet bespioneerd kunnen worden door hackers en overheden. Het kan soms wel eng zijn dat websites weten waar je verblijft of wat je leuk vind om te doen. Daarom vinden we het over het algemeen steeds belangrijker worden om anoniem te kunnen surfen op het internet. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je anoniem op het internet kunt surfen.

Welke techniek zit er achter anoniem zijn op het internet?

De techniek de je anoniem op het internet laat surfen heet een VPN. Dit stukje techniek zorgt ervoor dat jouw gegevens beschermd zijn. Het is mogelijk om anoniem te surfen doordat je niet meer direct contact maakt met een website maar via een anonieme omleiding. Er valt dus niet meer af te leiden wie de verbinding heeft gemaakt. Ook kun je jouw IP verbergen om je locatie onzichtbaar te maken.

Met welke doelen wordt een VPN gebruikt?

Een VPN wordt over het algemeen voor verschillende redenen gebruikt. Zo gebruiken bedrijven een VPN om bedrijfsgevoelige informatie te beschermen. Voor de hand liggend gebruiken veel hackers ook een VPN zodat ze hun IP kunnen verbergen, hierdoor kunnen zij in veel gevallen vrij hun gang gaan. Ook zijn er veel onschuldigere redenen waarom mensen een VPN gebruiken, denk bijvoorbeeld aan tv kijken in het buitenland. Wanneer je in het buitenland Nederlandse RTL wilt kijken of de Nederlandse Netflix is dit vaak niet mogelijk omdat je dan daadwerkelijk in Nederland moet zijn. Een VPN kan dit omzeilen, met een deze techniek is het mogelijk om je locatie te manipuleren. Wanneer je bijvoorbeeld in Oostenrijk bent en je zet je VPN op Nederland is het mogelijk om je lievelingsserie gewoon te kijken. Ook zijn er nog mensen die illegaal films en muziek downloaden, deze mensen gebruiken een VPN om geen risico te lopen om gepakt te worden.

Hoe kies je een VPN?

Er zijn veel verschillende VPN’s, daarom is het belangrijk om de juiste te kiezen. Drie belangrijke factoren zijn toch vooral de prijs, de snelheid en de betrouwbaarheid. De prijzen verschillen veel, daarom moet je voor jezelf bedenken wat een VPN je waard is. Ben je al tevreden met een redelijke VPN dan kun je er een aanschaffen voor zo een 3-5 euro per maand, de echte toppers kosten al gauw rond de 10 euro per maand. Ook is de betrouwbaarheid erg belangrijk, de VPN moet wel vaak online zijn anders surf je alsnog onbeschermd op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.