Hoe koop ik Bitcoins?

Ik zal je door de exacte stappen leiden die ik heb genomen om mijn eigen Bitcoin te kopen. Ik heb er een paar gekocht met als enig doel de stappen te doorlopen.

Er zijn tal van andere (mogelijk dubieuze) methoden en websites die je zou kunnen gebruiken – wat iets goedkoper zou kunnen zijn – maar dit ging allemaal over het minimaliseren van risico’s en complicaties voor mezelf als een totale nieuweling.

Je hebt slechts 5 dingen nodig voordat je Bitcoin koopt:

  1. Bitcoin-adres – Een reeks nummers die uniek voor u is, waarmee u Bitcoin kunt ontvangen (fungeert als een bankrekeningnummer). Ook bekend als een ‘publieke sleutel’.
  2. Bitcoin-portemonnee – Een veilige plek om uw Bitcoin op te slaan (fungeert als een bankrekening).
  3. Bitcoin exchange – Een website om oud-schoolgeld om te zetten in Bitcoin (fungeert als een bureau de change).
  4. Betalingsmethode – Een betaalpas of creditcard om Bitcoin te kopen.
  5. Vorm van identiteit – U hebt uw paspoort of rijbewijs bij de hand.

Na langdurig onderzoek besloot ik Coinbase als een ‘one-stop-shop’ te gebruiken. Ze hebben me een adres, een portemonnee en de conversie van ponden naar Bitcoin zelf gegeven.

Ik hou ook van hun intuïtieve website en mobiele app, waarmee ik Bitcoin onderweg kan verzenden en ontvangen. Het hele proces kostte me minder dan 15 minuten.

Allereerst moet u op Coinbase registreren, momenteel is er een aanbieding waarbij je bij een storting van minimaal $100 een bonus krijgt van $10, is dat niet even mooi?

Ga naar je inbox en klik op de verificatielink. Het kan een paar minuten duren voordat je aankomt (controleer de map met ongewenste e-mail indien langer).

Om uw account te beveiligen, wordt u nu gevraagd om uw mobiele telefoon aan te sluiten.

Dit staat bekend als 2-factor-authenticatie en betekent dat niemand toegang heeft tot uw account zonder uw wachtwoord te kennen en uw telefoon vast te houden.

Coinbase stuurt u onmiddellijk een sms met een code. Voer dit in het vak in en uw account is aangemaakt en beveiligd

Hierna kunt u kiezen om bitcoins te kopen via SEPA (bankoverschrijving) of met uw Credit card. Wij, van CryptoKickoff, raden aan om voor de tweede optie te kiezen, omdat deze overschrijving een stuk sneller gaat dan de SEPA betaling, waar je dagen moet wachten voor je geld op je Coinbase account staat.

Wanneer je euro’s op Coinbase gestort zijn komt de optie in beeld om je bitcoins aan te schaffen, dit spreekt voor de rest allemaal voor zich.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.