Hoe krijg je meer bezoekers op je website

In dit artikel lees je hoe je met eenvoudige trucjes meer bezoekers op je website kan krijgen. Dit artikel is bedoelt voor Bloggers, beginnende website bouwers en hobbyisten. Je hoeft geen computergenie te zijn om deze trucjes toe te passen op jouw website. Bekijk onze trucjes snel en binnen no-time zal het aantal bezoekers op jouw website ook stijgen.

De Website

Alles begint uiteraard met je website. Als je geen ervaring hebt met websites bouwen en geen zin hebt om moeilijke codes te leren kan je het beste kiezen voor website-software. Goede opensource programma’s zijn WordPress en Joomla. Het grote voordeel van deze programma’s is dat je er weinig technische kennis voor nodig hebt om een zeer professionele website te bouwen. Daarnaast zit je website technisch goed in elkaar. Er zijn voor WordPress en Joomla veel gratis en premium templates beschikbaar. Een goed uitziende website zorgt ervoor dat bezoekers blijven doorklikken op je website. Hierdoor zal het aantal paginaweergaven (Pageviews) toenemen. Ook blijven bezoekers langer op je site en zijn zij sneller geneigd om terug te keren. Doordat WordPress en Joomla ontwikkeld worden door honderden it’ers zitten de systemen goed in elkaar. Dit is ook van belang bij de vindbaarheid in zoekmachines. Google zal jouw site eerder laten zien in de zoekresultaten als deze goed is opgebouwd.

Pagerank

Wie beter gevonden wilt worden in Google kan veel geld uitgeven aan adverteren (SEA). Een gratis optie is om de score die Google aan jouw website verbind te verbeteren (SEO). Google indexeert alle websites en plakt hier een score aan. Deze score wordt ‘Pagerank’ genoemd en is opgebouwd uit wel 200 geheime criteria. Een aantal van deze criteria zijn bekend. Zo zijn de volgende punten zeker belangrijk om hoger te scoren in Google:

– Schrijf een duidelijke titel
– Schrijf een verklarende Meta beschrijving
– Laat woorden waar je op gevonden wilt worden vaak terugkomen in je artikelen
– Schrijf eigen en unieke content
– Bouw aan je linkbuilding!!!

Linkbuilding

Google zal jouw site sneller en beter indexeren als andere websites een verwijzing naar jouw website plaatsen. Google ziet de verwijzing als een stem op jouw site en zal daarom jouw website belonen met een hogere pagerank score. Je kan zelf links naar je website verzamelen door jouw website te vermelden in Startpagina’s, Social Media, Nieuwswebsites zoals NUjij en door het uitwisselen van links. Daarnaast kan je artikelen schrijven voor andere websites en in deze artikelen weer doorverwijzen naar jou eigen site. Als je meer links naar je website verzamelt zal je website hoger komen te staan in de Google zoekresultaten. Wil je alvast een gratis link naar jouw website? Reageer dan onderaan de pagina en vul het veld ‘website’ in.

Let op: links kopen heeft vaak geen zin, Google komt hier gemakkelijk achter en zal je een time-out geven.

Goede Content

De beste tip die we je kunnen geven om hoog te scoren in Google en meer bezoekers op je website te genereren is door het schrijven van goede content. Als je goede en unieke content aanlevert dan wordt dit sneller gedeeld en zullen meer mensen een verwijzing plaatsen naar jouw website. Schrijf altijd je teksten zelf en probeer iets nieuws toe te voegen aan het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.