Hoe kun je voordelig uit het buiteland bellen?

Smartphone

Veel mensen die vaak op reis zijn door bijvoorbeeld zakenreizen of gewoon vakanties bellen wel is naar huis op te vragen hoe het gaat. Echter zijn de kosten van het bellen van het buitenland bijna altijd erg duur en vooral buiten Europa kunnen de kosten hoog oplopen. Om te voorkomen dat er onverwachte hoge telefoonrekeningen op de mat vallen zijn dit een aantal manieren om relatief voordelig vanuit het buiteland te bellen.

Abonnementen met werelddekking kunnen voor mensen die vaak op reis zijn een goede oplossing zijn. Verschillende providers bieden abonnementen aan met werelddekking. Echter zijn deze abonnementen vaak redelijk aan de dure kant en zijn dit soort abonnementen alleen handig voor de mensen die vaak en structureel weg zijn omdat deze abonnementen vaak niet maandelijks opzegbaar zijn.

Een andere oplossing voor mensen die niet vaak of niet structureel weg zijn is een prepaid simkaart kopen in het buitenland. Je kunt dan een prepaid sim-Only kaart kopen bij bijvoorbeeld een supermarkt of tankstation in het buiteland van een bepaald bedrag. Deze kaart kun je dan in je telefoon doen. Met het bedrag wat op de prepaidkaart staat kun je dan bellen en internetten. Wanneer dit bedrag op is kun je niet meer verder bellen totdat je weer meet te goed op de kaart zet. Zo voorkom je dat je ongemerkt voor hoge bedragen belt als je in het buitenland zit.

Je kunt ook goedkoop vanuit het buiteland bellen met behulp van Wifi. Wanneer je Wifi hebt in bijvoorbeeld een hotel of restaurant kun je bellen met bijvoorbeeld Skype of WhatsApp. Wanneer je met Wifi belt via WhatsApp of skype kost dit vaak niks tot weinig uitgezonderd van de eventuele kosten voor de Wifi die je soms moet betalen in hotels. Wanneer je een Apple telefoon hebt en degene waarmee je gaat bellen dit ook heeft. Kun je wanneer je Wifi hebt een videogesprek starten doormiddel van FaceTime.

Als je dus in het buitenland zit en je wilt even bellen met iemand die nog in Nederland is, zijn er genoeg opties die je hebt om tegen een relatief laag bedrag of zelf gratis dit te doen. Wanneer je in Nederland zit en juist naar het buiteland toe wilt bellen zijn al deze opties ook van toepassing. Prepaid sim-Only kaarten zijn online verkrijgbaar of in supermarkten en tankstations.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.