Hoe moet je een PVC vloer leggen?

PVC-vloeren zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ze zijn sterk, duurzaam, en bieden een esthetische uitstraling die past bij veel verschillende interieurstijlen. Daarnaast is het ook een goed alternatief voor mensen die graag houten vloeren willen, maar op zoek zijn naar een milieuvriendelijkere en goedkopere optie. Maar hoe leg je zo’n PVC vloer eigenlijk? In deze blogpost duiken we in de details en kijken we waarom het soms verstandig is om dit aan een professional over te laten.

De voorbereiding

Voordat je begint met het leggen van een PVC vloer, zijn er een paar voorbereidende stappen die je moet nemen:

 1. Meten en plannen: Meet de kamer nauwkeurig op en plan waar de vloerdelen zullen liggen. Zorg ervoor dat je extra materiaal in huis haalt, voor het geval er iets misgaat.
 2. De ondervloer voorbereiden: De ondergrond moet vlak, droog en schoon zijn. Dit kan betekenen dat je de ondervloer moet egaliseren of reparaties moet uitvoeren.
 3. Gereedschap en materialen klaarleggen: Zorg dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt, zoals een snijmes, liniaal, rubberen hamer, en uiteraard de PVC-vloerdelen.

Het leggen van de vloer

 1. Beginnen in een hoek: Kies een hoek van de kamer en begin daar met het leggen van de PVC vloer. Volg de instructies van de fabrikant voor de beste resultaten.
 2. Het snijden van de PVC stroken: Snijd de stroken op maat met behulp van een scherp mes, en zorg ervoor dat je precies en zorgvuldig te werk gaat.
 3. Leggen en vastmaken: Leg de stroken neer en klik of lijm ze vast volgens de instructies. Zorg ervoor dat de naden goed aansluiten.
 4. Afwerking: Werk de vloer af met plinten voor een professioneel uiterlijk.

Waarom is het belangrijk om de PVC vloer door een professional te laten leggen?

Hoewel het leggen van een PVC vloer door sommigen als een doe-het-zelf project kan worden gezien, zijn er enkele belangrijke redenen om deze klus aan een professional over te laten:

 1. Expertise en ervaring: Professionals hebben de ervaring en expertise om de vloer correct te installeren, wat helpt bij het voorkomen van problemen op de lange termijn.
 2. Tijdsefficiëntie: Een professional kan de vloer veel sneller leggen dan een onervaren persoon, wat betekent dat je eerder kunt genieten van je nieuwe vloer.
 3. Garantie: Vele fabrikanten bieden een garantie aan, maar deze kan vervallen als de vloer niet door een gecertificeerde professional is gelegd.
 4. Esthetiek: Een goed gelegde vloer ziet er niet alleen beter uit, maar zal ook langer meegaan.

Waarom kiezen voor HSL stoffering voor het leggen van een PVC vloer?

Bent u van plan om een PVC vloer in Rijssen of elders te laten leggen? HSL stoffering is dan de perfecte keuze voor u. Met jarenlange ervaring en specialistische kennis staat HSL stoffering klaar om uw droomvloer te realiseren. Er zijn verschillende redenen waarom dit bedrijf uitblinkt in de stoffering van PVC-vloeren:

 1. Ruime keuze: Bij HSL stoffering vindt u een uitgebreid aanbod aan PVC-vloeren, zowel in design als in prijsklasse. Of u nu houdt van een houten, beton-, gietvloer of tegeluitstraling, de kans is groot dat uw perfecte PVC-vloer er tussen zit.
 2. Kwaliteit en afwerking: Wanneer u HSL stoffering inschakelt om een PVC-vloer te laten leggen in Rijssen, bent u verzekerd van een perfecte afwerking en de hoogste kwaliteit. Een onjuist gelegde vloer kan afdoen aan de kwaliteit en afwerking, maar met de vakkennis van HSL stoffering is dit risico uitgesloten.
 3. Voordelige prijzen: HSL stoffering biedt scherpe prijzen, waardoor hun PVC-vloeren voordeliger zijn dan veel concurrenten op het internet.
 4. Geluiddemping en duurzaamheid: PVC-vloeren van HSL stoffering zijn niet alleen stevig en duurzaam, maar staan ook bekend om hun geluiddempende eigenschappen. Daarnaast kunnen ze perfect gecombineerd worden met vloerverwarming.
 5. Service op maat: De kosten voor het laten leggen van een PVC-vloer in Rijssen hangen af van verschillende factoren, zoals het type vloer, de grootte van de ruimte, en eventuele voorbereidende werkzaamheden zoals egaliseren. HSL stoffering biedt een persoonlijke service, waarbij ze samen met u de mogelijkheden bespreken om tot de beste oplossing te komen.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van HSL stoffering voor het laten leggen van een PVC-vloer in Rijssen of omstreken? Neem dan contact op via de vermelde gegevens en ontdek wat zij voor u kunnen betekenen. Met hun ervaring, vakkennis en oog voor detail zorgt HSL stoffering voor een prachtige vloer waar u jarenlang van kunt genieten.