Hoe werkt Tinder?

We hebben misschien allemaal wel eens gehoord van de app Tinder, maar hoe werkt het precies? We leggen in het kort uit wat je met de app kunt.

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd moet je inloggen met je Facebook account. Eenmaal aangemeld kun je diverse voorkeuren opgeven. Denk hierbij aan het geslacht waar je op valt, de leeftijd waar je interesse in hebt en de afstand waarin je matches zich mogen bevinden. Als je dit hebt opgegeven gaat de app op zoek naar potentiële matches.

Tinder Matches

Van de eerste match krijg je de foto, de naam en de leeftijd te zien. Wanneer er een foto op je scherm staat, kun je deze aanklikken voor meer informatie, zoals meer foto’s, de afstand waarop de persoon in kwestie zich bevindt en wanneer hij of zij voor het laatst online was. Als de persoon je leuk lijkt, kun je de foto naar rechts swipen (slepen) en als je de persoon niet leuk lijkt dan kun je de foto naar links swipen. Als dat je teveel gedoe is kun je ook simpelweg op het hartje of het kruisje klikken.

Nu is het wachten tot de andere persoon jou beoordeelt. Deze persoon krijgt een foto van jou te zien en dus de mogelijkheid om je te liken. Als deze persoon jou ook leuk vindt en je dus naar links swipet, is er een match. De app meldt dat deze match er is en jullie kunnen met elkaar chatten.

Veel meer doet de app eigenlijk niet; de rest is aan jou. Je kunt een gevatte opmerking sturen, een sterke oneliner of een goede vraag. Wanneer er tijdens het gesprek ook daadwerkelijk een klik blijkt te zijn, kun je vragen om het telefoonnummer van je gesprekspartner en het gesprek via bijvoorbeeld WhatsApp vervolgen.
De kracht van de app is dat er heel veel mensen lid op zijn. Er zijn meer van dergelijke apps maar zonder groot ledenaantal valt er niet veel te beleven. Nadeel van de app is dat je sinds kort moet betalen voor likes. Je krijgt er per dag een stuk of 50 gratis, maar als je meer wil liken zul je daarvoor moeten betalen. Gelukkig is 50 nog heel wat en als je selectief liket zul je daar meer dan genoeg aan hebben.

50 plussers

De app wordt vooralsnog vooral door jongeren gebruikt, maar ook 50plussers weten dating apps steeds beter te vinden. 50plus dating is ook in opkomst. Wil je geen 50plus profielen tegenkomen tijdens het swipen zet je de leeftijd gewoon een stuk lager.
Met de gratis versie van Tinder kun je ook alleen singles in de buurt (tot enkele tientallen kilometers) vinden. Met de betaalde versie kun je ook hele nadere locaties scannen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe de single meisjes of jongens in Parijs er uit zien, dan kan dat gewoon. Meer weten over datingapps? Bekijk deze site over dating apps. Succes met daten,

Happy swiping!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.