NS: gratis kortingskaart na studie

Ben jij klaar, of doe je net iets langer over je studie? Bij de Nederlandse Spoorwegen kan je dan gebruik maken van een gratis dalvoordelen abonnement. Echter, gratis bestaat niet, ook niet bij de NS. In dit artikel lees je hoe het gratis daluren abonnement van de NS werkt.

Klaar met studeren

Als student heb je waarschijnlijk vaak de trein gebruikt. Door je studentenreisproduct heb je goedkoop of gratis kunnen reizen tussen je studie en huis of heb je vrienden in andere studentensteden kunnen bezoeken. Na je studie vervalt je recht op het studentenreisproduct en moet je deze deactiveren. Doe je dit niet, dan schrijft de NS maandelijks een hoog bedrag af van je rekening.

Heb je je studentenreisproduct van je ov-chipkaart gehaald? Dan heb je in veel gevallen recht op een gratis daluren abonnement. Dit abonnement kan je aanvragen via de website van de Nederlandse Spoorwegen.

Is het abonnement echt gratis

Helaas is de website van de NS zeer misleidend. Op de actiepagina staat overal vermeld dat je een gratis dalurenabonnement kan aanvragen. De Nederlandse Spoorwegen is echter geen liefdadigheidsinstelling. Kies je voor een gratis daluren abonnement dan betaal je het eerste jaar niks. Vervolgens wordt jouw daluren abonnement jaarlijks automatisch verlengt voor €50,- terwijl een daluren abonnement regulier op dit moment €30,- kost. Het tweede jaar betaal je op dit moment dus €20,- extra ten opzichte van de normale reiziger.

Website bevat gebrekkige informatie

De actiepagina van de NS is gebouwd door goede online marketeers die zeer beknopte informatie hebben toegepast op hun website. Door het gebruik van sterke Click to Action buttons worden oud-studenten al snel overtuigd om een gratis daluren abonnement af te sluiten. Pas in de actievoorwaarden is te lezen dat de NS de kosten van het volgende jaar automatisch van jouw bankrekening mogen afschrijven.

Betaalherinnering via e-mail

Maak je gebruik van een abonnement van de NS (traject of daluren). Zorg er dan voor dat jouw e-mailprogramma de NS altijd als vertrouw markeert. Bij veel gebruikers komen betaalherinneringen terecht in de map ‘reclame’ of ‘spam’. De Nederlandse Spoorwegen maken geen gebruik meer van betalingsherinneringen per post. Ben jij niet op de hoogte van het automatisch doorlopen van een gratis abonnement? Dan is de kans groot dat de NS een incassobureau inschakelt en daarbij incassokosten berekenen. De eerste fysieke brief die je dan ontvangt is van een incassobureau en dan is het kwaad al geschied.

Wel of niet gebruik maken van de actie

Je kan gebruik maken van de NS actie om 1 jaar gratis in de daluren met 40% korting te reizen. Let wel op dat je alle e-mails van de NS als vertrouwd markeert in je e-mail programma. Je moet ook niet vergeten wanneer jouw abonnement is ingegaan zodat je deze op het juiste moment kan stopzetten. Heb je een incassobrief ontvangen van de NS? Dan heeft het vaak geen zin meer om contact op te nemen met de NS klantenservice. De Nederlandse Spoorwegen stellen zich dan zeer defensief op en als consument wordt je dan niet serieus genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.